U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Stichting HEERLYCKheyt Schaesberg, organiseerde dit jaar een Euregionale Koempeldag ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de gemeente Landgraaf en ter ere van de vele koempels die zo’n kleine honderd jaar lang voor onze energievoorziening hebben gezorgd. Daarnaast paste het geheel ook in de reeks van activiteiten die de stichting organiserde in het kader van het 125 jarig bestaan van de spoorlijn Sittard – Herzogenrath, waarin mijnen en treinen, toen en nu, centraal staan.
Een breed programma waarin koempels en andere belangstellenden / bezoekers op een grote Mijnmarkt kennis kunnen nemen van hoe in Limburg en de Euregio het mijnverleden levend wordt gehouden in en door Koempelclubs en andere instellingen en organisaties
In het programma was er veel ruimte voor ontmoeting, presentatie en informatie, maar ook voor muziek en het (Schaesbergse) mijnverleden. Niemand minder dan de Dreiländer Steirische Harmonikaclub o.l.v. René Slapak zorgde voor de muzikale omlijsting . Mede daardoor een top evenement.
Voor de video van omroep Landgraaf klik HIER

Impressie Koempeltreffen