U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rene is op 8 jarige leeftijd gestart met het bespelen van de Steirische Harmonika. 
Tijdens de eerste Heilige Communie werd zijn eerste Steier cadeau gedaan. 
Er volgden toen een aantal lessen van vader Slapak en Piet Lenzen. Hierna kreeg Rene 8 jaar les van Slavko Sterman die o.a. bekend was van Die Lustige Dorfsmusikanten.

Op 16 jarige leeftijd werd René Wereldkampioen 1991 Steirische Harmonika speler in Tsjecho-Slowakije en op 17 jarige leeftijd Wereldkampioen 1992 Steirische Harmonika speler in Tsjecho-Slowakije. Bij beide evenementen waren 130 wienerspelers aanwezig uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjecho-Slowakije en Nederland.
Op 16 jarige leeftijd gestart als Wienerspeler en  Trombonist bij Grenzland Express. Deze 6 mans Tiroler formatie uit Kerkrade had veel binnen- en buitenlandse successen en meerdere radio- en televisie-uitzendingen. 

Tot 2001 is Rene muzikant geweest bij deze formatie en hadden ze 3 CD producties.op hun naam staan. Hierna is de formatie gestopt.

Op 26 jarige leeftijd starte Rene als Wienerspeler bij Dreilander Blitz, een tweemans formatie uit Duitsland. Meerdere successen volgden, zoals tv opnames en optreden in Volkstümliche  Hitparades. 
Hier had deze formatie een CD geproduceerd, maar na twee jaar is deze formatie gestopt  vanwege werkzaamheden.

Op 30 jarige leeftijd begon Rene met het verzorgen van optredens onder de naam   "René Slapak op zijn Steirsche  Harmonika". Optredens mbv Midi Limex, waren een garantie voor een gezellige middag of avond. 

Op 30 jarige leeftijd begon Rene ook met het geven van muzieklessen op de Steirische  Harmonika.

Op 33 jarige leeftijd was Rene  25 jaar muzikant waarbij een CD werd geproduceerd.

Op 35 jarige leeftijd is hij gestart als dirigent ven een eerste officiële wienerorkest 

“Dreiländer Steirische Harmonika-club 2010”. In dat jaar starte Rene zijn  “Dreiländer Steirische Harmonika School”.

 In 2014 was er de herstart van Grenzland Express tijdens het eerste Frühlingsfest in Landgraaf. Helaas is in 2017 het besluit genomen om er toch mee te stoppen. Wel gaan 3 muzikanten van de groep verder onder de naam Grenzland Trio.

 

Het Grenzland trio zal in de opvolgende jaren als gelegenheidstrio optreden tijdens evenementen van de Dreiländer Steirische Harmonika Club. 

Het trio bevat een wisselende samenstelling,  bestaande uit 

  • John Zinken (toetsenist en zanger)
  • Ron Eussen (slagwerk)
  • Michel Pekel (slagwerk)
  • Dion Strufer (gitarist) 

Sinds 2017 mag ik vermelden dat de DSH club is uitgegroeid tot het grootste Steirische Harmonika Orkest uit de Euregio. Hier ben ik zeer trots op. Ook ben ik er trots op dat Esmée Slapak sinds 2018 de Steirische Harmonika bespeeld en zo ook zorgt dat de DSH school in de toekomst een feit blijft !!! 

Vanaf 1 januari 2022 zal er een junior slagwerker toegevoegd worden aan het orkest, te weten  Lucas Slapak en zullen John Zinken en Finy Klinkers meewerken aan de toekomstige Cd productie met vocale invulling. Hopelijk zal deze in 2022 gepresenteerd worden bij het 12,5 jarig bestaan van de DSH club. 

Door de corona omstandigheden waren de activiteiten t.a.v. de DSH club geminimaliseerd sinds 1 januari 2020.