U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Drieländer Steirische Harmonika Club - Puur Steirisch

 

De Dreiländer Steirische Harmonika Club heeft zijn wortels diep in het muzikale landschap van Zuid-Limburg in de afgelopen decennia. Het begon allemaal in 2007, toen een kleine groep van vijf enthousiaste leerlingen samenkwam om te oefenen voor een bijzonder optreden tijdens het doopfeest van Esmée. Deze ervaring zorgde voor een vonk die nooit meer zou doven. 

 

Na een korte rustperiode besloten de muzikanten in 2009 om hun krachten te bundelen en gezamenlijk te gaan oefenen. Met open armen verwelkomden ze getalenteerde muzikanten van de Harmonika School van René. De groep greide gestaag en al snel werd duidelijk dat er behoefte was aan muzikale leiding. René nam de rol van muzikaal leider op zich en bracht niet alleen zijn vaardigheden over, maar voegde ook een educatieve dimensie toe aan de gezellige repetitie-avonden, die nu een aanvulling waren op de individuele lessen. 

 

Geïnspireerd door de harmonie en saamhorigheid die ze voelden tijdens hun gezamenlijke muzikale reis, ontstond het idee om een breder publiek te betrekken. Met een ambitieus doel voor ogen begonnen ze aan de voorbereidingen voor de 2e leerlingendag in 2010, waar ze wilden laten horen wat ze samen hadden bereikt. Het was op dat moment dat de Dreiländer Steirische Harmonika Club 2010 werd geboren, een naam die hun grensoverschrijdend karakter omarmde, met muzikanten uit België, Duitsland en Nederland. 

 

De weg naar succes was geplaveid met toewijding en passie. In 2012, als een teken van eenheid ontvingen de muzikanten hun eerste uniformen met logo, dat later nog verfijnd zou worden. Ze waren niet alleen een muziekgezelschap, maar een hechte gemeenschap die zichzelf in harmonie uitdrukte.

 

 Het vijfjarig jubileum in 2016 markeerde een mijlpaal in hun reis. Met trots en vreugde presenteerden ze hun allereerste album, een muzikale triomf die hun vooruitgang en toewijding aan het vak vierden.

 

 Het jaar 2017 bracht vernieuwing en groei. Talrijke getalenteerde muzikanten vonden hun weg naar

 

de Dreiländer Steirische Harmonika Club, waardoor het gezelschap met trots kon beweren het grootste Steirisch Harmonika-orkest in de Euregio te zijn, bestaande uit maar liefst 25 bekwame spelers. Een frisse wind blies door de club, vergezeld van nieuwe traditionele kostuums, prachtige dirndl’s en een gloednieuw logo dat de waarden en identiteit van de club weerspiegelde.

 

 Hoewel de wereld in de greep van de Covid-19 pandemie kwam te zitten en tijdelijk stilte heerste, was de de Dreiländer Steirische Harmonika Club vastberaden om haar muzikale reis voort te zetten. Ze bleven niet stilzitten en brachten hun energie en creativiteit naar nieuwe hoogten.

 

 Met grote vreugde kondigden ze hun samenwerking aan met TVEllef en Telstar Music Benelux Production, wat een belangrijke stap voorwaarts betekende in de versterking van hun aanwezigheid en bereik. De club lanceerde ook een prachtige website, die niet alleen de club, maar ook de Harmonika School in het zonnetje zette.

 

 Op 24 juni 2023 vierde de de Dreiländer Steirische Harmonika Club met trots haar 12.5 jarig jubileum met de productie van een langverwacht CD, gerealiseerd in samenwerking met TVEllef en Telstar. De avond diende tevens als de feestelijke aftrap van de DSH Fanclub en de onthulling van een prachtige eigen website. Inmiddels heeft de DSH Club zich versterkt met Lucas Slapak op slagwerk, John Zinken op keyboard en zang, en Finy Klinkers met zang.